Hanwag Tatra II Lady GTX (dam) Zooma

Hanwag Tatra II Lady GTX (dam)

Hanwag Tatra Lady GTX® är en smidig och relativt nätt vandringskänga med robust konstruktion. 


Vikt Uppgift saknas (stl 38)  
Läst Normal till nätt 
Material ovandel Nubuck, 2.2-2.4 mm tjockt 
Yttersula Vibram® AW Integral
Vattentät Ja, Gore-Tex
Skosnören 160 cm Tillgänglighet: I lager

2 699,00 kr

* Obligatoriska fält

Hanwag
En riktig sko och kängbutik.

Störst på kängor och friluftsskor.

Funnits sedan 2002.

Öppet köp 14 dagar.


Tatra II Lady GTX® är en bekväm och smidig vandringskänga som passar den lite nättare foten. Dess lätta, men ändå robusta konstruktion gör den idealisk för en mängd olika turer i måttlig terräng. Tatra Ladys ovandel är tillverkad i nubuck med gummiförstärkningar i tå och häl och har extra mjukt läder i skaftavslutet. Yttersidan, Vibram® AW Integral, är speciellt framtagen för Hanwag och har extra djupt mönster. I hälen finns extra stötdämpning. Snörpningen på Tatra Lady glider lätt och smidigt genom kullagerhakar. Tillverkad i Europa. Tatra II är en uppdatering av klassikern som har försetts med gjutna snöröglor, klickhylsor för tvåpunkts-snörning samt en hylsa på plösen som hjälper till att hålla den på plats.

Hanwag anger sina storlekar i UK. När du köper kängor bör du lägga till 1,5 cm på längden och när du köper skor är ca 1 cm lagom. Måttet "Footlength i mm" anger hur lång skon/kängan är innuti, så är din fot 238 mm lång så är det inte en stl UK 4 du köpa utan snarare UK 5,5. Som alltid när det gäller skor och kängor är det alltid bästa att prova då det är många parametrar som spelar in när det gäller passform.

Kängor ska helst vara väl ingångna, gå in dem väl innan du ger dig av på en vandring. När det är dags för nya så bör du veta vilken typ av påfrestning du kommer att utsätta dem för. Skogspromenader, vandring på led eller i obruten mark ställer olika krav på stabilitet och skafthöjd.

Passformen är mycket viktig, prova flera olika modeller så du säkert hittat rätt läst, storlek och modell. När du står upp i snörd känga ska du inte ha någon kontakt med tårna framtill. Hälen ska stanna i sitt bakersta läge när du snört kängan.
Faktorer som annars ska styra ditt val är t.ex. skydd mot väta, kyla, värme och utseende. Kängor kräver underhåll, smörjning och vaxning samt försiktig torkning.
Det finns olika sorters innersulor som du kan komplettera med. Dett finns innersulor som ger extra isolering (Superfeet merino grey, wool white) extra stöd (Superfeet green för kängor, blue för sportskor och walking).

Glöm inte att gå in kängorna innan du ger dig iväg på ditt äventyr. Hos oss har du 14 dagar öppet köp, gå omkring med kängorna i hemmet på kvällen då fötterna oftast är som störst så du verkligen köpt rätt modell.

Strumpor. Vad man än väljer att ha i sina kängor så är grundregeln alltid 2 skikt, dvs strumpa (välsittande) och socka (porös) vilket ger eventuell friktion mellan skikten och ej mot huden. Strumpa nummer 1 är en så kallad liner(välsittande strumpa som transporterar bort fukten snabbt.
Strumpa nummer 2 väljer man tjocklek dels vad som får plats i kängan men samtidigt tillräckligt tjock för att få kängan att sitta ordentligt.(man minskar volymen i kängan)

Det är viktigt att det inte blir för trångt i kängorna, då hämmas blodcirkulationen i fötterna. Du bör välja strumpor av ull då tex bomull binder väta.
Hur många strumpor du ska ha med dig varierar men du bör byta ofta och tex torka det fuktiga paret på ryggsäcken, med torra fötter minskar risken för skoskav.