Crispi Hunter HTG Bordo dam Zooma

Crispi Hunter HTG Bordo dam

Bn hög känga för jägare eller fjällvandrare som söker lite extra skydd och stabilitet.


Vikt 776 g (stl 38)
Material ovandel fullnarvigt vattentätt läder
Vattentät Ja, GoreTex
Yttersula Grovt mönstrad Vibram
Skosnören 230 cm

Tillgänglighet: I lager

3 799,00 kr

* Obligatoriska fält

Crispi
En riktig sko och kängbutik.

Störst på kängor och friluftsskor.

Funnits sedan 2002.

Öppet köp 14 dagar.


Crispi Hunter är en hög känga för jägare eller fjällvandrare som söker lite extra skydd och stabilitet. Ovandelen är tillverkad i ett kraftigt (3.0 mm) slitstarkt, fullnarvigt skinn som står emot väta bra och har en gummirand runt om för extra skydd. Crispi Hunter är vattensäkrad med Goretex Duratherm Ultimate - en kombination av det extra slitstarka innerfodret Ultimate, vadderingen Duratherm och själva Goretex-membranet. Skaftavslutet och plösen är mjukt polstrad oför bästa komfort. Yttersulan är en grovt mönstrad Vibramsula och den stansade mellansulan är både stötdämpande och isolerande.

Kängor ska helst vara väl ingångna, gå in dem väl innan du ger dig av på en vandring. När det är dags för nya så bör du veta vilken typ av påfrestning du kommer att utsätta dem för. Skogspromenader, vandring på led eller i obruten mark ställer olika krav på stabilitet och skafthöjd.

Passformen är mycket viktig, prova flera olika modeller så du säkert hittat rätt läst, storlek och modell. När du står upp i snörd känga ska du inte ha någon kontakt med tårna framtill. Hälen ska stanna i sitt bakersta läge när du snört kängan.
Faktorer som annars ska styra ditt val är t.ex. skydd mot väta, kyla, värme och utseende. Kängor kräver underhåll, smörjning och vaxning samt försiktig torkning.
Det finns olika sorters innersulor som du kan komplettera med. Dett finns innersulor som ger extra isolering (Superfeet merino grey, wool white) extra stöd (Superfeet green för kängor, blue för sportskor och walking).

Glöm inte att gå in kängorna innan du ger dig iväg på ditt äventyr. Hos oss har du 14 dagar öppet köp, gå omkring med kängorna i hemmet på kvällen då fötterna oftast är som störst så du verkligen köpt rätt modell.

Strumpor. Vad man än väljer att ha i sina kängor så är grundregeln alltid 2 skikt, dvs strumpa (välsittande) och socka (porös) vilket ger eventuell friktion mellan skikten och ej mot huden. Strumpa nummer 1 är en så kallad liner(välsittande strumpa som transporterar bort fukten snabbt.
Strumpa nummer 2 väljer man tjocklek dels vad som får plats i kängan men samtidigt tillräckligt tjock för att få kängan att sitta ordentligt.(man minskar volymen i kängan)

Det är viktigt att det inte blir för trångt i kängorna, då hämmas blodcirkulationen i fötterna. Du bör välja strumpor av ull då tex bomull binder väta.
Hur många strumpor du ska ha med dig varierar men du bör byta ofta och tex torka det fuktiga paret på ryggsäcken, med torra fötter minskar risken för skoskav.