Lowa Combat Boot GTX Zooma

Lowa Combat Boot GTX

En extra hög midkänga för svår terräng eller tung packning. Bra yrkeskänga för militärer och poliser.


Vikt 930 g (stl 42)
Läst Normal
Material ovandel 2,5-2,7 mm fullnarvigt läder 
Yttersula Vibram Tsavo 
Vattentät Ja, Gore-Tex 
Skafthöjd 25 cm (stl 42) 
Skosnören 210 cm (stl 42)

Tillgänglighet: I lager

3 399,00 kr

* Obligatoriska fält

Lowa
En riktig sko och kängbutik.

Störst på kängor och friluftsskor.

Funnits sedan 2002.

Öppet köp 14 dagar.


LOWAs prestanda, komfort och innovativa design inom segmentet Task Force, som ursprungligen utvecklats för Brittish Special Forces, har bevisat sig om och om igen, i världens mest krävande förhållanden. Lowa Combat Boot är inget undantag. Den här extra höga midkängan i fullnarvigt, svart läder är slitstark och stabil och fungerar i yrkeslivet såväl som i fjällen med tung packning. Kängan är fodrad med snabbtorkande polyester och Gore-tex, som garanterar vattentätheten, och har lite mjukare skaftavslut och flexpunkter i hälpartiet för ett mjukare steg. Snörningen på nedre delen av kängan har slutna öglor medan det upptill är öppna öglor, vilket ger snabbare snörnig av kängan. Gummikappan runt kängan skyddar mot nötning av lädret samt en extra förstärkning vid tåboxen.

Lowa använder sig av UK(United kingdom).
Lowa är normala i storlekarna.
Vi rekommenderar att kängorna är ca 1,5cm större än din fotlängd.

Kängor ska helst vara väl ingångna, gå in dem väl innan du ger dig av på en vandring. När det är dags för nya så bör du veta vilken typ av påfrestning du kommer att utsätta dem för. Skogspromenader, vandring på led eller i obruten mark ställer olika krav på stabilitet och skafthöjd.

Passformen är mycket viktig, prova flera olika modeller så du säkert hittat rätt läst, storlek och modell. När du står upp i snörd känga ska du inte ha någon kontakt med tårna framtill. Hälen ska stanna i sitt bakersta läge när du snört kängan.
Faktorer som annars ska styra ditt val är t.ex. skydd mot väta, kyla, värme och utseende. Kängor kräver underhåll, smörjning och vaxning samt försiktig torkning.
Det finns olika sorters innersulor som du kan komplettera med. Dett finns innersulor som ger extra isolering (Superfeet merino grey, wool white) extra stöd (Superfeet green för kängor, blue för sportskor och walking).

Glöm inte att gå in kängorna innan du ger dig iväg på ditt äventyr. Hos oss har du 14 dagar öppet köp, gå omkring med kängorna i hemmet på kvällen då fötterna oftast är som störst så du verkligen köpt rätt modell.

Strumpor. Vad man än väljer att ha i sina kängor så är grundregeln alltid 2 skikt, dvs strumpa (välsittande) och socka (porös) vilket ger eventuell friktion mellan skikten och ej mot huden. Strumpa nummer 1 är en så kallad liner(välsittande strumpa som transporterar bort fukten snabbt.
Strumpa nummer 2 väljer man tjocklek dels vad som får plats i kängan men samtidigt tillräckligt tjock för att få kängan att sitta ordentligt.(man minskar volymen i kängan)

Det är viktigt att det inte blir för trångt i kängorna, då hämmas blodcirkulationen i fötterna. Du bör välja strumpor av ull då tex bomull binder väta.
Hur många strumpor du ska ha med dig varierar men du bör byta ofta och tex torka det fuktiga paret på ryggsäcken, med torra fötter minskar risken för skoskav.