Lundhags Forest Zooma

Lundhags Forest

Forest är en klassisk och ren skalkänga i fullnarvsskinn.


Läst: Normal
Material ovandel: fullnarvsskinn
Yttersula: Vibram Traction
Vattentät: Bottendelen i cullgummi är vattentätt, och lädret håller också tätt om du vaxar dem regelbundet
Skosnören: 150 cm

Tillgänglighet: I lager

Ordinarie pris 2 799,00 kr

Just nu: 2 299,00 kr

* Obligatoriska fält

Lundhags
En riktig sko och kängbutik.

Störst på kängor och friluftsskor.

Funnits sedan 2002.

Öppet köp 14 dagar.


Fördelen med skalkängor är att flera; de blir lättare än fodrade kängor och de kan torka i fält (blir du blöt byter du bara strumpor och traskar vidare). Den här typen av kängor anpassar du själv efter temperatur och aktivitet med tjockleken på dina strumpor och du kan även med fördel lägga i en egen sula för komfortens skull. Skaftet är ca 27 cm högt och i ett skinn som kommer att blir mjukt, få vacker patina och som kommer att forma sig efter ditt ben. Bottendelen i cellgummi är lite mjukare än övriga sortimentet från Lundhags. Vill du ha en lätt men hög slitvarg, eller söker en ersättare till dina gamla Scout, så är det här din känga!

Lundhags är ett kängmärke byggd på skalprincipen. Detta gör att kängorna är rätt tilltagna i volym invändigt. För att fylla ut volymen och för att få kängorna att sitta bra så är tanken att du själv ska bygga på med en innersula (Superfeet merinowool) och strumpor (2par).För att få rätt storlek på ett par Lundhags så mäter du foten med en tunnare strumpa och lägg på 20 mm och jämför med tabellen nedan.


LUNDHAGS OLIKA LÄSTER

Regular En vidareutveckling av normal lästen med en rakare stortå med högt vristmått. 


Opti En bredare läst med lägre vrist som förhindrar foten att glida framåt. Tåboxen är bredare för att ge bättre plats för tårna. 


Opti vinter Läst som är lite tightare än opti och anpassade för mindre sockor då filtinnerskon värmer ordentligt.


Normal En normal läst med högt vristmått. Används inte lägre vid nyproduktion. 

 

mm stl
246 36
253 37
259 38
266 39
273 40
279 41
286 42
293 43
299 44
306 45
313 46
319 47
326 48
333 49

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När du ska köpa nya kängor finns det flera faktorer som spelar in; dels självklart hur den sitter på din fot men också vilken typ av påfrestning du kommer att utsätta dem för. Går du mest på dagsturer med lite till ingen packning? Eller lassar du på mat och förnödenheter för en vecka och ger dig av ut i vildmarken? Eller kanske du mest går på lugna skogs- eller parkpromenader? Det här avgör vilken styvhet och stabilitet du behöver. Ju tuffare påfrestningar desto kraftigare känga är tumregeln.

 

Passformen är mycket viktig, prova flera olika modeller så du hittar rätt läst, storlek och modell. När du står upp i snörd känga ska du inte ha någon kontakt med tårna framtill. Hälen ska stanna i sitt bakersta läge när du snört kängan. Det är mycket viktigt att det inte blir för trångt i kängorna, då hämmas blodcirkulationen i fötterna, det blir kallt på vintern och du risker ar blånaglar året om. 

 

En annan faktor att tänka på är skydd mot väta - Gore-tex och liknande membran ger ett garanterat skydd medan läder ger bra skydd om du vaxar dem kontinuerligt.

 

Köpa skor gör man allra bäst i butiken då du har möjlighet att prova flera olika modeller och säkerställa att det blir rätt storlek och bredd på kängan eller skon.