Lundhags Park Zooma

Lundhags Park

Kängspecialisten var med i framtagningen av denna känga


Vikt: ca 700g
Skafthöjd:
22cm
Läst:
Opti-läst, en bredare läst för bättre komfort
Material ovandel:
Skaft med fullnarvsskinn
Yttersula:
Vibram Traction med kraftfullt grepp
Vattentät cellgummibotten samt vattentätt skaft vid impregnering

Tillgänglighet: Slut i lager

Ordinarie pris 2 499,00 kr

Just nu: 2 199,00 kr

Lundhags
En riktig sko och kängbutik.

Störst på kängor och friluftsskor.

Funnits sedan 2002.

Öppet köp 14 dagar.


Lundhags Park ligger Kängspecialisten nära om hjärtat. Den är nämligen född utifrån våra idéer om en känga som saknades på marknaden. Park är en stilren 1-lagerskänga med ett medelhögt skaft som har en mjukare och mer följsam botten. Kängan passar en normal/bred fot.

Lundhagskängor har ett ryckte om att ha ett sämre hälgrepp. Detta är dels något som sätter sig med tiden då gummit bak hinner forma sig. Det gör ofta stor skillnad om man lägger i en bättre innersula med förmågan att komprimera ihop hälen. (Se Superfeet Gray).

Med lite kärlek och omsorg kommer dina Lundhagskängor att vara dig trogen under många år framöver. Det enda som behövs är lite vax. När man vaxar ett par Lundhagskängor är det viktigt att man är lite extra noggrann i sömmarna, framförallt de sömmar som fäster läderskaftet vid bottendelen.

Lundhags är ett kängmärke byggd på skalprincipen. Detta gör att kängorna är rätt tilltagna i volym invändigt.
För att fylla ut volymen och för att få kängorna att sitta bra så är tanken att du själv ska bygga på med en innersula (Superfeet merinowool) och strumpor (2par).
För att få rätt storlek på ett par Lundhags så mäter du foten med en tunnare strumpa och lägg på 20mm (2cm) och jämför med tabellen nedan.
Lundhags arbetar med flera olika läster:
Normal - Läst
En normal läst med högt vristmått. Den som väljer denna läst ska vanligen välja en storlek större än det man brukar ha.
Modeller med normal läst: Contessa, Professional, Frost och Rimfrost.

Regular - Läst
En vidareutveckling av normal lästen med en rakare stortå med högt vristmått.
Modeller med regular läst: Contessa, Professional och Forest.

Opti - Läst
En bredare läst med lägre vrist som förhindrar att foten att glida framåt. Tåboxen är bredare för att ge bättre plats för tårna.
Modeller med opti läst: Syncro, Mira, Bielne och Park.

Opti vinter
Läst som är lite tightare än opti och anpassade för mindre sockor då filtinnerskon värmer ordentligt.
Modeller med filtinnersko: Polar quest, Quest, Husky, Park lined, Park boot och Park.

 

Kängor ska helst vara väl ingångna, gå in dem väl innan du ger dig av på en vandring. När det är dags för nya så bör du veta vilken typ av påfrestning du kommer att utsätta dem för. Skogspromenader, vandring på led eller i obruten mark ställer olika krav på stabilitet och skafthöjd.

Passformen är mycket viktig, prova flera olika modeller så du säkert hittat rätt läst, storlek och modell. När du står upp i snörd känga ska du inte ha någon kontakt med tårna framtill. Hälen ska stanna i sitt bakersta läge när du snört kängan.
Faktorer som annars ska styra ditt val är t.ex. skydd mot väta, kyla, värme och utseende. Kängor kräver underhåll, smörjning och vaxning samt försiktig torkning.
Det finns olika sorters innersulor som du kan komplettera med. Dett finns innersulor som ger extra isolering (Superfeet merino grey, wool white) extra stöd (Superfeet green för kängor, blue för sportskor och walking).

Glöm inte att gå in kängorna innan du ger dig iväg på ditt äventyr. Hos oss har du 14 dagar öppet köp, gå omkring med kängorna i hemmet på kvällen då fötterna oftast är som störst så du verkligen köpt rätt modell.

Strumpor. Vad man än väljer att ha i sina kängor så är grundregeln alltid 2 skikt, dvs strumpa (välsittande) och socka (porös) vilket ger eventuell friktion mellan skikten och ej mot huden. Strumpa nummer 1 är en så kallad liner(välsittande strumpa som transporterar bort fukten snabbt.
Strumpa nummer 2 väljer man tjocklek dels vad som får plats i kängan men samtidigt tillräckligt tjock för att få kängan att sitta ordentligt.(man minskar volymen i kängan)

Det är viktigt att det inte blir för trångt i kängorna, då hämmas blodcirkulationen i fötterna. Du bör välja strumpor av ull då tex bomull binder väta.
Hur många strumpor du ska ha med dig varierar men du bör byta ofta och tex torka det fuktiga paret på ryggsäcken, med torra fötter minskar risken för skoskav.