Calazo Torka mat Zooma

Calazo Torka mat

Den här boken går metodiskt igenom beprövade tekniker och tillvägagångssätt för att nå bästa resultat när du torkar olika råvaror – om det nu är för att sedan göra egen friluftsmat eller för att bevara köksträdgårdens grödor.


Förlag Calazo
Författare Eric Tornblad
Foto Eric Tornblad om inget annat anges
Utgivningsår 2014

Tillgänglighet: I lager

249,00 kr
En riktig sko och kängbutik.

Störst på kängor och friluftsskor.

Funnits sedan 2002.

Öppet köp 14 dagar.


Du får veta hur du torkar allt från det enklaste: frukter, rotsaker och svampar, till mer avancerade livsmedel som fisk, ägg, kött och kyckling. Boken visar också hur du gör egna energikakor, beskriver hur du kan bygga din egen mattork och ger recept på friluftsmat som är både god och hållbar. Författaren Eric Tornblad är en hängiven friluftsmänniska som har paddlat kajak sedan tolv års ålder och vandrat i både Sverige och Nepal. Hans passionerade intresse för vällagad mat fick honom att skriva och ge ut en kokbok på eget förlag (Friluftskokboken 2009). I Torka mat summerar han resultaten av många års erfarenheter av att göra sin egen friluftsmat baserad på hemma-torkade råvaror.